Sibiu Business Agency

De ce Sibiu?

Judetul Sibiu reprezinta o destinatie atractiva pentru investitii, avand o infrastructura solida, o forta de munca calificata si oportunitati in diverse sectoare. Ofera un mediu propice pentru dezvoltarea afacerilor si extinderea pe pietele internationale.

Judetul Sibiu este mult mai mult decat o destinatie turistica. Este un centru dinamic pentru investitori, un teren fertil pentru idei inovatoare si un partener de incredere pe calea succesului international. Aici, afacerile gasesc o poarta deschisa catre oportunitati diverse si o comunitate dedicata cresterii economice sustenabile.

CONSULTANTA GRATUITA

+40 785 031 507

Echipa noastra dedicata si experimentata e pregatita sa te sprijine pentru ca afacerea ta sa prospere, sa creasca si sa-si atinga potentialul maxim.

Puncte de interes

Locatie geografica

1

Sibiu este strategic situat in inima Transilvaniei, cu coordonatele geografice de 45.7928° latitudine nordica si 24.1521° longitudine estica. Aceasta pozitie centrala ofera acces usor la cele mai importante piete europene si creeaza un avantaj logistic pentru investitori, permitand o distributie eficienta a produselor in intreaga regiune.

2

Infrastructura, Aeroportul International Sibiu, Autostrada.

Judetul Sibiu dispune de o infrastructura excelenta, inclusiv Aeroportul International Sibiu care asigura conexiuni directe cu diverse destinatii europene, asigurand accesibilitate pentru investitori si crescand atractivitatea pentru afacerile internationale, si acces la autostrada A1 care conecteaza Europa de Vest si Sud.

Principalele Sectoare de Activitate

3

Judetul Sibiu exceleaza in sectoare precum industria auto, fabricarea de electronice, IT&C, industria alimentara, constructii, prelucrarea lemnului si turism.

4

Structura administrativa

Judetul Sibiu este impartit in doua municipii, Sibiu si Medias, si mai multe orase si comune, fiecare cu resurse si oportunitati distincte. Aceasta structura administrativa permite investitorilor sa identifice locatii optime pentru proiectele lor, luand in considerare caracteristicile specifice ale fiecarei zone.

Rata Scazuta a Somajului

5

Rata scazuta a somajului in judetul Sibiu reflecta o piata a muncii stabila si ofera un mediu favorabil pentru recrutarea si retentia talentelor.

6

Forta de Munca Calificata

Sibiu County has a skilled and well-prepared workforce, including graduates from universities and technical education institutions, who are ready to contribute to business development.

Diversitatea domeniilor cheie confirma faptul ca Judetul Sibiu dispune de o forta de munca versatila, pregatita sa sustina dezvoltarea economica in cadrul unei game largi de sectoare. Judetul Sibiu se distinge prin forta sa de munca calificata in mai multe sectoare cheie, inclusiv:

Companii care produc componente auto si asamblari, beneficiind de tehnologie avansata si expertiza in inginerie

Dezvoltare de software si hardware, servicii IT, solutii tehnologice si suport pentru inovatie prin industria digitala

Fabricarea de masini, echipamente industriale si componente, cu un accent pe inovatie si calitate

Specialisti in domeniul arhitecturii, ingineriei civile si constructiilor, contribuind la dezvoltarea infrastructurii

Ospitalitate, gastronomie, turism si managementul evenimentelor, avand in vedere afluxul de vizitatori

Productia de componente si echipamente electronice, cu un accent pe tehnologii avansate

Prelucrarea alimentelor, de la carne la produse de panificatie si lactate, mentinand standarde inalte de calitate

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu si alte institutii de invatamant furnizeaza specialisti in diverse domenii si sustin cercetarea

Design de moda, fabricarea imbracamintei si productia de textile. Energie si Mediu: Expertiza in energie regenerabila, gestionarea deseurilor si practici ecologice pentru un mediu sustenabil

Turism

7

Turismul reprezinta nu doar un motor de crestere pentru Sibiu, ci si o poarta magica catre o lume fascinanta de atractii istorice si culturale unice. Acest giuvaer transilvanean isi dezvaluie bogatul patrimoniu UNESCO si farmecul istoric intr-un mod captivant.

Cu case colorate si strazi pavate care marturisesc trecutul, Sibiu infloriteste ca un loc unde istoria se intalneste cu prezentul. Orasul Vechi, un patrimoniu istoric, impleteste maestria arhitecturala cu ambianta contemporana a cafenelelor si restaurantelor in aer liber.

Infrastructura turistica dezvoltata nu doar incanta vizitatorii, ci deschide si noi orizonturi pentru investitori. Industria ospitalitatii si a serviciilor gaseste aici un teren fertil pentru a inova si a satisface nevoile calatorilor moderni. Hoteluri de lux, pensiuni autentice si optiuni de cazare pentru toate gusturile se unesc intr-o retea solida de posibilitati.

Sibiu nu este doar un loc pentru turisti, ci si un spatiu pentru entuziasti si antreprenori. Investitiile in restaurante, magazine de suveniruri, tururi ghidate sau alte experiente creative sunt intampinate cu bratele deschise. Aceasta destinatie pitoreasca incurajeaza inovatia in industria turismului, deoarece fiecare colt al Sibiului poate deveni o poveste spusa prin serviciile oferite.

8

Venitul salarial mediu

Venitul salarial mediu in Sibiu este competitiv, permitand angajatilor sa se bucure de un standard decent de viata si permitand investitorilor sa ofere pachete de compensatii atractive

Activitati Business

9

Afacerile din Sibiu sunt recunoscute pentru inovatie si competitivitate. Infrastructura logistica si suportul agentiilor guvernamentale faciliteaza dezvoltarea si expansiunea afacerilor.

10

Universitatea Lucian Blaga Sibiu - Specializari

Universitatea Lucian Blaga din Sibiu ofera programe educationale in diverse domenii precum inginerie, economie, stiinte exacte, arte si stiinte sociale, asigurand un flux continuu de tineri profesionisti pe piata muncii.

Industrie

11

Judetul Sibiu este cunoscut pentru industria sa auto, avand companii importante implicate in productia de componente auto si asamblare. Aceasta industrie ofera oportunitati pentru dezvoltare si colaborare intr-un sector in continua crestere.

12

Comert international cu bunuri

Sibiu este un hub important de transport si logistica, facilitand comertul international cu bunuri si deschizand calea pentru exporturi catre diverse piete

Comandamentul NATO din Sibiu.

13

Prezenta Comandamentului NATO (Corpul Multinațional de Sud-Est al NATO) în Sibiu adaugă valoare regiunii, stimulând economia locală prin conexiuni internaționale și oportunități de colaborare în domenii precum securitatea, tehnologia și inovația.

ro_RORomână
Scroll to Top